בכנס Google I/O האחרון הציגה גוגל את ה-Android TV שלה, הגירסה החדשה שמנסה לכבוש את הסלון בביתכם. גוגל הפיקו לקחים רבים מהעבר שיושמו באנדרואיד TV ובהחלט ניכרים שינויים רציניים שכוללים דברים רבים כמו תמיכה ב-TV Tuner הפנימי, תמיכה ב-DRM חזק, שימוש ב-ChromeCast כדי לשדר משרותים שונים שנמצאים בענן או בשרת המדיה הביתי שלך (דרך אפליקציות צד ג'). השינוי בין אנדרואיד TV לאנדרואיד בסמארטפון/טאבלט אינו גדול כך שמפתחים יכולים בעבודה די פשוטה לגרום לאפליקציות שלהם לפעול על אנדרואיד TV.
כך שעד היום מבחינת תחרות בשוק "לכבוש" את הטלויזיה שלך בסלון – אנדרואיד TV עדיין לא נחל הצלחה. כן, חברות כמו סוני, פיליפס ואחרות משלבות את אנדרואיד TV בתוכן, אך עדיין מי ששולט ביד רמה כפתרון בידורי בסלון – הן הקונסולות, ובחלק מהמקרים פתרונות כמו Roku, מקלות אנדרואיד מיני PC, פתרונות XBMC ועוד.
אתמול הציגה חברת nVidia את התשובה שלה לסלון והתשובה שלה בהחלט תגרום לכאב ראש גם ליצרני הקונסולות וגם למתחרים שמייצרים פתרונות מבוססי אנדרואיד TV. הפתרון: nVidia Shield – הקונסולה.
בקיצור – מדובר בקונסולה מרשימה ש-nVidia עשו הכל על מנת שתתן ביצועים כמה שיותר גבוהים. הקונסולה היא המכשיר היחידי שמבוסס אנדרואיד TV שבו המעבד לא משתמש בפתרון קירור פאסיבי אלא אקטיבי (יש מאוורר בפנים לקרר את המעבד).
אבל nVidia לא עצרו כאן. ל-nVidia יש קשרים חזקים עם יצרני המשחקים ו-nVidia עשתה הכל כדי לשכנע את אותם יצרנים לכתוב משחקים לקונסולה שלה, והתוצאה – מגוון משחקים שעד היום לא היו קיימים לאנדרואיד בכלל – יופיעו לראשונה לקונסולה שלה. משחקים (כ-Native לגמרי) כמו Crysis 3, Doon-3 BFG Edition, BorderLands TPS ועוד.
אך כמו שאנו יודעים – יש הרבה יותר משחקים ל-PC מאשר לקונסולות, ו-nVidia הכריזה רשמית על פתיחת שרות ה-GRID (שהיה עד כה ב-BETA), כך שכמשתמש תוכל להתחבר (כמנוי חינמי או בתשלום) ולשחק במשחקים האלו עם הקונסולה הנ"ל בדיוק כמו שהיית משתמש בהם ב-PC. מנוי פרימיום יוכל לרכוש את המשחק עצמו דרך ה-GRID ולשחק אותו ברזולוציה של 1080P עם ההגדרות הכי גבוהות של גרפיקה, כך שתוכל לשבת בסלון ולשחק עם המשחקים המובילים בשוק עם הקונסולה, גם אם אין לך פיזית PC חזק או את המשחק.
מחיר המכשיר: $199 והוא יתחיל להיות משווק בחודש מאי.
ומה עם המתחרים? כרגיל, ישנן חברות שיפספסו את השוק, הנה 2 מהן:
- סמסונג – החברה בשלב זה לא ממש רוצה להיכנס לאנדרואיד TV ומעדיפה לדחוף את הפתרון הקנייני שלה ובהמשך פתרון מבוסס Tizen וחבל. לסמסונג יש מעבד חדש (Exynous 7420) שדווקא נותן ביצועים גרפיים מעולים, אך שוב – סמסונג לא נכנסת לאנדרואיד TV אז לא נראה בינתיים שום קופסא מסמסונג שיכולה להתחרות ב-Shield החדש.
- AMD – אחד הדברים הכי מוזרים הוא לא לראות פתרון של AMD לאנדרואיד בכלל. ל-AMD יש רשימת דגמים יפה של מעבדים גרפיים, ואם ניקח כל מעבד כזה, גם בקצה הנמוך – הוא יוכל לעקוף בקלות כל מעבד גרפי מבוסס ARM. אנדרואיד קיים ל-X86 כך שכל מה ש-AMD היתה צריכה לעשות זה להרכיב קופסא ולכתוב דרייבר מלא לצ'יפ הגרפי שהיא תחליט שהוא יוכנס לקופסא כזו – ולהתחיל לשווק. גם ל-AMD יש קשרים עמוקים עם תעשיית המשחקים וגם הם יכלו לשכנע אולפני משחק לעשות Porting למשחקים לאנדרואיד, אך AMD לא עשתה זאת. אני מניח שהסיבה לכך היא רצון לא "לעצבן" את הלקוחות הגדולים שלה – מיקרוסופט וסוני (שמשתמשות במעבד של AMD לקונסולות שלהן גם לעיבוד X86-64 וגם כ-GPU).
האם שווה לרכוש את הקונסולה הקטנה הזו? זה מאוד תלוי בך. אם יש לך כבר קונסולה כמו PS4 או XBOX-1, הקונסולה לא תתן לך הרבה. כן, תוכל להזרים איתה סרטים ושרותים שלא תמיד זמינים לקונסולות בגירסאות המלאות. אם אתה חובב משחקים מושבע שמשחק לא מעט, ואתה כבר מנוי לשרותים כמו Steam ויש לך איזה PC עצבני עם 2 כרטיסים גרפיים (SLI) – אז ודאי כבר יש לך פתרון אחר.
אישית אני בהחלט חושב לרכוש את הקונסולה הזו (ומעולם לא היתה לי קונסולה) כי היא גם תומכת בכל הסטנדרטים האחרונים מבחינת וידאו, גם יהיו לה עדכוני קושחה, גם רזולוציה גבוהה, וגם אוכל לשחק איתה משחקים פה ושם.
מעניין יהיה לבדוק אם ה-GRID של nVidia פועל בישראל עם ה-Latency הגבוה שיש פה (תודות לספקי האינטרנט בארץ).