מיקרוסופט מול גוגל – לאן כל אחת מתקדמת

בשנתיים האחרונות התרחשו גם בגוגל וגם במיקרוסופט שינויי הנהלה רציניים. במיקרוסופט, כמו שכולם יודעים, סטיב באלמר "התפוטר", ואת מקומו תפס סאטיה נאדלה, האיש שקבע שתחום המובייל והענן יקבלו עדיפות ראשונה, ובגוגל סונדר פיצ'אי קיבל תפקיד המאחד גם את כרום, את אנדרואיד, את החיפוש ועוד כמה חלקים בגוגל. כל אחד מהמנהלים הנ"ל לקח את החברה בתחומים הנ"ל לתחומים שאיש לא חזה..

נתחיל עם סאטיה נאדלה: כשהוא קיבל את ניהול החברה, הוא החליט (יחד עם ביל גייטס, אגב, שעובד כרגע כשליש משרה במיקרוסופט) לשנות את הכל בכל מה שקשור במובייל. אין יותר מוצר או שורת מוצרים שה-Client יהיה רק ל-Windows Phone. כל Client וכל תוכנה למובייל תהיה זמינה גם ל-iOS וגם לאנדרואיד, וגם ל-Windows Phone (אם כי משום מה דווקא בפלטפורמה של מיקרוסופט – המוצרים יוצאים כלאחד יד או באיחור..). הסיבה לכך היא פשוטה: מיקרוסופט בניהולו של סאטיה נכנסת לנתיב הגיוני שבו לא "מחרימים" יותר פלטפורמות, רק כי הם מתחרות בך (דבר שמיקרוסופט ביצעה תדיר וכך התעלמה לחלוטין מלינוקס בכל הקשור לפתרונות משולבים ו/או משלימים, דבר שהיא כיום כמעט ולא מתעלמת). בסופו של דבר, עבור מיקרוסופט זה כסף ממנויים, ומבחינת מיקרוסופט – לא ישנה לה אם תקליד עבודה סמינריונית עם האצבעות שלך ב-iPad או שתעבוד עם גירסת ה-Web של Word, העיקר שתשלם מנוי על אופיס 365. כך גם מיקרוסופט במוצרים אחרים שלה, החל מ-RDP ועד תוכנת Outlook חדשה למובייל. אחד הדברים הכי מעניינים מהשינוי הזה הוא שמיקרוסופט עתה מחזיקה את אחד הצוותים הגדולים ביותר שמפתח אפליקציות לאנדרואיד, וכמו שאתם יכולים לראות כאן, הם מפתחים לא מעט..

מהצד השני יש את סונדאר פיצ'אי, אחד האנשים הכי חכמים בגוגל. לפני שהוא קיבל את ניהול פלטפורמת האנדרואיד בגוגל, לחברה היו 2 פלטפורמות (אנדרואיד, כרום OS) שרבים לא הבינו מדוע צריכים 2 מערכות מתחרות. אוקיי, כרום OS נועד לתת לך לעשות את הכל דרך הדפדפן וכרום OS זו גירסת לינוקס סופר מצומצמת שמריצה רק את כרום (ועוד כמה דברים קטנים) על מחשבים ניידים דלי ביצועים (ומחיר נמוך), אבל הבעיה המרכזית היא שאם מה שאתה צריך להריץ אינו רץ בדפדפן ואין אפליקציה שיכולה לעשות זאת, תצטרך להתאמץ המון בשביל להריץ משהו שאינו רץ על דפדפן (וכן, תצטרך ידע מסויים בלינוקס). לאחר שסונדאר נכנס, הדברים החלו להשתנות – וקבוצה קטנה בגוגל עבדה (ועדיין עובדת) על התאמת כרום OS (וכרום/כרומיום) להריץ אפליקציות אנדרואיד בצורה טבעית ללא אמולציות שונות.

כך יוצא שמיקרוסופט וגוגל מגיעות מ-2 כיוונים שונים, כאשר מיקרוסופט מבצעת בעצם "Down Scale" וגוגל עושה "Up Scale": בשנה שעברה מיקרוסופט הכריזה על חלונות 10 ועל מה שהיה בעבר נקרא Universal Apps (כיום השם שונה לשם המאוד-לא-מקורי Windows Apps) – מה שיאפשר למפתחים לפתח אפליקציה שתרוץ לא רק על ה-PC שלך שיריץ חלונות 10, אלא גם על הטאבלט PC שיש לו מסך קטן יותר וגם על ה-Windows Phone 10, כאשר העבודה הנוספת היחידה של המפתח ברוב הזמן תהיה להתאים את חוויית השימוש לתצורות מסך שונות. הקומפיילר ידאג יותר לקימפול והכנת קבצים בינאריים למעבדים השונים.

גוגל לעומת זאת, מגיעה מהמובייל, שם היא שולטת מבחינת כמות מכשירים מבוססי אנדרואיד בשוק. גוגל עבדה על הבעיה המרכזית שהיתה לה כשמפתחים היו מפתחים רק למובייל והאפליקציות ניראו "מתוחות" על הטאבלט וכיום רוב האפליקציות יודעות לתמוך בצורה די טובה בתצורות פאבלט וטאבלט (למעט אפליקציית פייסבוק ובמיוחד אפליקציות מובייל ישראליות רבות שעדיין נראות זוועה על טאבלט). עבודת ההתאמת כרום/כרום-OS לעבודה עם אפליקציות אנדרואיד תתן בעצם למשתמשים להריץ אפליקציות שלא קיימות בדפדפן – בצורה מעולה, מהירה וחלקה ישירות על הכרומבוק/כרומבוקס שלהם (ומנסיון אישי שלי על כרומבוקס עם מעבד סלרון – אפליקציות אנדרואיד שונות שניסיתי רצות מהר מאוד ובצורה חלקה, אם כי עדיין יש הרבה אפליקציות שלא רצות).

ומה הולך לקרות בהמשך?

מבחינת מיקרוסופט – הם רוצים שתעבור לחלונות 10 ברגע שיצא וכמה שיותר מהר, הם מוכנים אפילו לוותר על כך שתקנה רשיון לבית כדי להשתמש בחלונות 10, הם יתנו לך את זה בחינם בשנה הראשונה שחלונות 10 יוצאת ואם הורדת עותק פיראטי, הם לא יחסמו אותך עד שתבצע אקטיבציה. מיקרוסופט יודעים שבין כה הם לא עושים ממש הרבה כסף מרשיונות שדרוג פרטיים.

אבל זה יותר מכך – מיקרוסופט רוצים שתשתמש במוצרים שלהם, ותהיה באיזה פלטפורמה שתהיה – וכל עוד תשלם חודשים על מנוי אופיס 365 או על שרותי ענן שונים שהם מוציאים – הם יהיו מרוצים. זהו שינוי מאוד רדיקלי בכיוון בהשוואה למה שמיקרוסופט עשתה בעבר, וכולם מצפים לראות איך ציבור המשתמשים יקבל זאת והאם הוא ירכוש מנויים. אחרי הכל – בתחום הענן, המתחרים לא מחכים: אמזון הציעה רק השבוע לכל מנוי Amazon Prime אחסון בלתי מוגבל (אם כי הוא מוגבל בדרכים אחרות) במחיר של 60 דולר לשנה, דבר שמיקרוסופט או אף חברה אחרת כרגע לא מציעה במחיר זהה. אני מאמין שגוגל ואחרות יתנו מענה משלהם במחירים זולים.

מבחינת גוגל לעומת זאת – יש דרך ארוכה עד שהם יצליחו להיכנס לתוך ה-Corporate או ל-Enterprise. ההכרזה הרשמית על שילוב אנדרואיד בכרום-OS (ובהמשך על כרום לכל הפלטפורמות) תהיה כנראה בסוף חודש מאי (בכנס גוגל I/O), וכן – מבחינת IT זה הרבה יותר קל לתחזק כרום OS ולהשתמש באפליקציות Android for Work ובכך לקבל סביבה מאובטחת ועקומת לימוד די קטנה, אבל גוגל יצטרכו למצוא את הדרך לגרום לחברות לרצות "לעבור את הנהר" וזה ממש לא יהיה קל. בשלב הנוכחי גוגל דווקא מעתיקה את השיטה ישירות ממיקרוסופט כשהיתה חברה צעירה ומכרה אפליקציות אופיס במחיר זול וכך היא הצליחה בסופו של דבר "להשתלט" על החברות ולהחליף יישומי אופיס כמו Word Perfect או Lotus 1-2-3 באפליקציות אופיס של מיקרוסופט.

4 תגובות בנושא “מיקרוסופט מול גוגל – לאן כל אחת מתקדמת”

  1. מיקרוסופט עדיין כותבת קוד חרא –
    1. הגירסאות הראשונה של הפלייר וידאו שלנו השתמשה בסילברלייט (לצורך ניהול רשיונות, שהיה אפשרי רק שם עד לאחרונה) וזה צולע. אנחנו עוברים ל-HTML5 שעובד הרבה יותר חלק.
    2. אנחנו חייבים להשתמש באופיס 365 (כי החברה האם, שמספקת לנו שרותי משרד, משתמשת בזה) וזה גם חרא, בעיקר אחרי שנתיים של שימוש מאד נעים בגוגל למקום העבודה. מה שמצחיק זה שמיקיסופט מעתיקים מגוגל חלק מהמראה, למשל לוח המשבצות לתפריט אפליקציות. אאוטלוק למק זה גם לא מציאה.

    בקיצור, בשורה התחתונה יש לי תחושה שמיקרוסופט עוד לא למדו לתכנן ולכתוב קוד ועדיין לא מבינים את הווב.

  2. natigal – קצת פוליטיקה, קצת דעות אישיות, קצת אדריכלות. מה יכול להיות יותר טוב מזה?
    נתי הגיב:

    ביקורת מעניינת. תודה.
    הערה 1)
    לפני כמה שנים מצאתי אפליקציה מדהימה של מיקרוסופט לאייפון (כן כן) שמצלמת פנורמות מדהימות לכל הכיוונים. חינמית. חבל שהיא לא מוכרת למשתמשים.
    2)
    עד עכשיו היא ניסתה להתחרות באפל ולייצר חומרה ותוכנה. רעיון גרוע מאוד. (ע"ע הסרפס הראשון והשני/ הזון) רק מאז שנאדלה נכנס הוא הביא את הכיוון של תוכנה תוכנה תוכנה. זה חכם לדעתי. בדיוק כמו שהיום משתמש אנדרואיד לא כל כך מהר יוותר וילך לאייפון, בגלל כל הכסף שהוא כבר השקיע באפליקציות אפל, וכדומה.

  3. אכן מעניין איך הדברים יתגלגלו בעתיד.
    מספר הערות, קודם כול אני לא יודע איזה ניסיון יש לך בעבודה בסביבת מיקרוסופט מלאה, אני עובד בסביבת מיקרוסופט מלאה , כלומר :
    דואר+יומן = Exchange
    Intranet = Share-point
    Lync
    בגדול אם רוצים שהשרותים האלו יעבדו במאה אחוז חייבים לעבוד בסביבת מיקרוסופט מלאה , כלומר , חלונות+אנטרנט אכספלורר (!) , כול השילובים האחרים פשוט לא עובדים מאה אחוז ויש כול מני בעיות שונות ומשונות , הניסיון שלי הוא עם אובונטו ודפדפני כרום ופיר-פוקס וטלפון אנדרואיד. בקיצור מדיבורים למעשים הדרך כנראה ארוכה, וכשמדובר במיקרוסופט היא ארוכה מאוד, מיקרוסופט פשוט אלופי העולם בתחום הזה ואותם לא ממש מענין שדפדפן פועל על פי סטנדרט כיוון שהמונח סטנדרט לא קיים במילון שלהם.
    בנוסף , לדעתי הסיבה שמיקרוסופט מתחילים להוציא תוכנה בחינם (בסיטונאות) היא שהם רוצים לעבור כמה שיותר מהר למתכונת מנוים כמו נטפלקס וספוטיפי , כלומר לכול אדם שמשתמש במחשב בבית+עבודה יש מנוי והוא משלם תשלום חודשי די קטן, המודל הזה יעביר אותם לרמת רווחים הרבה יותר גבוהה כיוון שהמונח עותק-פירטי יצא לגימלאות בנוסף הלקוחות יכבלו לשרותי החברה, בתור בונוס מיקרוסופט יוכלו להעלות או לשנות את הרישוי פעם בשנתיים כדי לתאם את ההכנסות לבונוסים של מנהלי החברה.
    לדעתי זה לא יעבוד כיוון שלקוחות פרטיים לא יקפצו על העגלה ולקוחות מסחריים רצינים לא מעיזים לשים את כול המסמכים שלהם אצל שרת חיצוני ובטוח שלא אצל מיקרוסופט, במיוחד אחרי שכולם יודעים שלרשויות האמריקאיות יש גישה די חופשית לכול החומר.

    לסיום – נראה לי שגוגל עומדים לנגוס טוב בנתח הרווחים של מיקרוסופט בעתיד הקרוב, אבל זה עלול לקחת זמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Exit mobile version