סקירה: Thinkpad T480s

כמו כל בנאדם, גם לעבדכם הנאמן יש "נעילות" לדברים מסויימים. בתחום הלינוקס אני בדרך כלל אקים לשרתים שלי הפצת CentOS ועל דסקטופ אקים Fedora מהגירסה האחרונה. זה לא שיש לי "אנטי" להפצת אחרות (ואני בהחלט יודע לעבוד עם הפצות אחרות. בלוג זה לדוגמא רץ על Ubuntu), אבל זו העדפה שלי כבר שנים רבות.

גם בתחום המחשבים הניידים יש לי העדפה מובהקת ללנובו, עוד מהימים ש-IBM היו מפתחים ומייצרים אותם. לאחר ש-IBM מכרה את החטיבה ללנובו, ניסיתי מס' מחשבים זולים של החברה, מה שגרם לי מהר מאוד לנטוש אותם (דגמי IdeaPad) – באחד חלק מסויים התקלקל (לאחר תום האחריות) ולא היה לי חשק אפילו לתקן אותו ובשני שרכשתי – ה-Touchpad היה כל כך גרוע, שהעדפתי לתרום אותו לקרובת משפחה, העיקר שיעוף ממני!

הסיבות שאני אוהב את ה-Thinkpad? יש 2 סיבות: הראשונה – המקלדת! עם המקלדת הזו אני מקליד מהר ועם מקלדות אחרות אני בקושי מסתדר, והשניה – ה-Trackpad ("פיטמה") – עם כל כמה שאני מנסה להתרגל לעבוד עם ה-Touchpad, אני חוזר תוך דקה לעבוד עם ה-Trackpad.

בחודשים האחרונים היה ברשותי Thinkpad T450s. המחשב עבד מצוין, אבל המסך – גרוע בטירוף. מסך TN ברזולוציה של 1400X900, מה שלא איפשר אפילו להקליט וידאו ליוטיוב בצורה רצינית (שלא לדבר על לערוך – למחשב פשוט לא היה כח עיבוד לכך), אז גם הוא, כמו אחרים, "עבר דירה" לידידה טובה שלי.

תודות ללירן מ-InnovateIT הזמנתי את ה-T480s (שהגיע אליי בזמן שיא הביתה, תודות ללירן!). על החוויות, הדברים הטובים והפחות טובים – אדבר בסקירה זו.

ה-T480s הוא מחשב נייד שנמצא באמצע בין 2 מחשבים אחרים: מתחתיו נמצא ה-T480, המחשב היותר "שמן" (ושיש לו עוד פורט) ומעל ה-T480s נמצא ה-X1, דגם ה"עלית" הכי קל במשקל (שעבר גם "דיאטה" בכמות הפורטים). מבחינת מפרט – אין ממש הבדל ביניהם. ניתן לרכוש אותם עם מעבד i5 דור שמיני (8525) או i7 (מעבד דגם 8565) עם 8 או 16 ג'יגהבייט זכרון, ועם 256 או 512 ג'יגהבייט SSD NVME. בגירסה שאני רכשתי, הלכתי על המפרט הגבוה – מעבד i7, זכרון 16 ג'יגה, 512 ג'יגה SSD NVME. המחיר – 8000 שקל + מע"מ.

מבחינת כניסות (פורטים) – יש 3 כניסות USB רגיל, חיבור Thunderbolt (שמשמש גם לחיבור תחנת עיגון צדדית), חיבור USB-C, כניסת HDMI (לא 4K), וכמובן חיבור רשת 1 ג'יגהביט. יש כמובן גם WiFi ו-Bluetooth (לא בדקתי גרסאות).

חוויית השימוש תחת Windows היתה .. בעייתית טיפה. העכבר לא עבד כמו שצריך ודרייבר האודיו היה סופר מינימלי (למרות ש-Windows דיבר על Dolby כמדומני). הפעלה של אפליקציית ה-Vantage הורידה מספר עדכוני דרייברים, ולאחר reboot והפעלה מחדש והפעלת ה-Vantage שוב – המערכת הורידה עוד מספר דרייברים. אחרי שחזרתי על הרוטינה הזו 4 פעמים (בכל פעם היא הורידה מספר דרייברים, כאילו שאי אפשר להוריד הכל במכה!) עניין העכבר לא הסתדר עד שהורדתי ידנית את דרייבר ה-ELAN שלהם ורק לאחר הפעלתו – גם ה-Touchpad וגם ה-Trackpad עבדו כסידרם. במחשב זה יש גם מצלמת אינפרה-אדום לצרכי Windows Hello וגם סריקת טביעת אצבע – שתיהם לא פועלים מהרגע שמחברים את המחשב ל-Active Directory (חיברתי אותו ל-AD הביתי שלי), כך שאינני יכול להעיד על טיבם.

מכיוון שאני רוב הזמן עובד בלינוקס, הכנתי דיסק-און-קי קטן עם Fedora 29. ההתקנה עברה בצורה די חלקה (יש צורך להקטין את ה-Partition שמחזיק את הלינוקס, אצלי מ-480 ג'יגה הוא עבר "דיאטה" ל-200, אולי אצטרך להתקין דברים על Windows בעתיד, אי אפשר לדעת, וגם את זה אפשר להקטין עם GParted). לאחר ההתקנה וההפעלה מחדש – כל הציוד עבד למעט טביעת אצבע (עוד מקרה שיצרן החומרה לא תומך בלינוקס). אפשר להשתמש במצלמה כמו Windows Hello עם תוכנת Howdy (יש בעיות של חוסר תאימות חבילות ב-Fedora 29, אם כי קראתי שאצל הפצות אחרות זה עובד. אני בין כה לא ממש מחפש את זה ואין לזה עדיין אינטגרציה ל-GDM).

הדבר שהכי עיצבן אותי ללא קשר למערכות הפעלה – היתה המקלדת. זה לא שהיא לא נוחה, אלא שהיא מהמקלדת מהסוג הבריטי עם מקש ENTER גדול ומקש \ שנמצא במיקום שמצריך התרגלות. עוד כמה רגעי תסכול ואני מזמין מקלדת בגירסה האמריקאית. זה לא שאני ממש צריך לראות אותיות עבריות…

למי המחשב הזה מיועד? לחברות שרוכשות את המחשבים הניידים של לנובו ומעוניינים לתת לעובדים מחשב מעט יותר "יוקרתי". המחשב הזה "משדר לקילומטרים" – זה מחשב לישיבות, לא מק נוצץ או דברים כאלו. שעמום וקונסרבטיביות זה הוא!

למי המחשב לא מיועד? לכל אלו שרוצים לעשות איתו עבודות מדיה כבדות (עריכת תמונות, וידאו, אפקטים, תלת מימד). אפשר כמובן לחבר eGPU אבל ב-8000 שקל אפשר למצוא מחשב הרבה יותר מתאים לכך.

לסיכום: כשלוקחים את כל הנקודות לגבי מחשב נייד זה, הוא מקבל ציון די טוב לדעתי. יש לו כמות כניסות מספקת לכל הצרכים, יש לו מעבד טוב ומודרני עם 4 ליבות, אפשר להרחיב לו את הזכרון ל-24 ג'יגהבייט ולהחליף SSD למשהו יותר משמעותי כמו ה-970 pro של סמסונג (וכל זה מבלי לבטל את האחריות) והמסך, למרות שאינו באיכות הכי טובה (הוא IPS אבל מבחינת תאורה הוא נע סביב 250 NITS – מצוין במשרד, פחות טוב בשמש הישראלית) – הוא בסופו של יום די דק, קל במשקל (1.5 קילו), עם חיבור החשמל שלו די סטנדרטי (USB-C עם ניצול 65W) – אפשר לאמר שזו חבילה מצוינת.

Exit mobile version